Belépés

 

Hotel Végtelen

Interaktív éjszakai műsor
A Rádió Q-n, Fm 99,5 Mhz

Élőben: Kedd este 21-23h
Ismétlés: Szombaton 22-24h
SMS: 06 70 70 60 995
Adástelefon: Bemondjuk...

Műsorvezetők

Kiss Kálmán
    Vilma
MG
Viora

Ti írtátok - Hotel Végvár

2010.12.03.

Sziasztok.

Felhívásunkra, melyben megkértünk Titeket, ugyan írnátok nekünk pár sort, érkezett néhány iromány. Ezeket folyamatosan közzétesszük az oldalon, hogy lássátok, nem vagyunk hernyók.

Alant következik M. Csaba írása:

Hotel Végvár -Egy adás a régi időkből

Zene: Tinódi Lantos Sebestyén lantjátéka szól. A három műsorvezető a vár tornyában ül, alul a hallgatók foglalnak helyet. A zene ütemére andalog a tömeg és a műsorvezetők.
Virtus: - Hát eljöve vala az tíz óra es. Leengedvén az tsapóajtót, kezdetit veszi leend az mi kult-műsorunk. A nevem Virtus, s felkérem két testyi- lelki barátomat, társaimat az bajban, osszák meg az nevüket az hallgatókkal.
Mögö: - Szép jó estét, Mögö.
Kálmán: - Kálmán. Tsak így, mint az királyok.
Virtus: - Beszéded vala király, Kálmán testvérem. Mi lesz az mai témánk, az Úr kegyelmibül? Mondja meg mondjuk... ö.. ööö.. Mögö.
Mögö: - Miért pont én? Na jó. A mai témánk: az első randi.
Virtus: - Igen. Mi is történhet az első randin? Mert az elhálás ilyenkor még messze van, az csak az házasság után lehetséges.
Mögö: - Így vala, de azért hunczutkodnyi lehet már előbb es. Én magam es többször megejtettem ama tselekedetet, hogy például lazán, felhúzott sisakrostéllyal mutatkoztam az hölgyek előtt, sőt, némelykor még az tsizmámat es lerúgtam s így, kapczában udvaroltam.
Virtus: - Ez azért durva... Tényleg meg merted ezt tselekedni?
Kálmán: - Azt azért ne feledjük, hogy Mögö testvérünk már sokat tapasztalt ember, hiszen inmáron az harminczadik életévit tapossa.
Mögö: - Az harminczegyediket, barátom!
Virtus: - Lássuk az üzeneteket.

- Egy apród átnyújt három pergament és Virtus elkezdni olvasni.
Virtus: - Tarajos írja: "Üdvözlet a három vitéznek, mi az mai téma?" A mai téma az első randi. Ínyez írja: "Tsókollak titeket s lelkem örvend, midőn felgyüttök az vár fokára." Mi es örülünk. Csat fiú írja: "Én egy tizenöt éves ifjú vok, szal szeretem az Tinódi L.S. zúzós számait".
Mögö: - Ezzel vagyunk így egy páran. Tinódi az tud. Sokan szeretik az virágéneköket es, meg az nyálas verbunkos nótákat es, meg van, aki eljár az fonóba es. De én azt mondom: oda biz be nem mék, mert azon leányok, kik azt élvezik, azok olyanok es. Tsak Tinódi az igazi.
Kálmán: - Ebben egyetértünk. Én hajdanán, amikor még tsak tizenhárom esztendős voltam, biz elmentem egyszer-egyszer az fonóba, és gonoszságból úgy tettem, mintha kedvelném ama nyálas zenét.
Mögö: - Hát, ez még az házasságod előtt volt vala egy esztendővel... Így botsánatos bűn. Lett eredménye?
Kálmán: - Lett biza! Két leány es nékem ádta az hímzött keszkenydőjit!
Virtus: - Ejha, Kálmán testvérem, te nagy kujon valál. De mi most kimegyünk az lajtorja tövibe pessentenyi, megvitatván az témát... Addig hallgassatok egy kis Tinódit.
- Zene: egy Benkő D. nevű, meztelen lantos pengeti a húrokat az esti szélben.

Virtus: - Visszatértünk. Kár, hogy nincs valami olyan, mely alakra mint valami penna, amit színyi lehetne vala, füstöt adván bódítana. Akkor élvezetesebb lenne ez szünet számunkra.
Mögö: - Ilyen nem valószínű, hogy lesz, barátom.
Virtus: - Műsorunk e perctől fogván tsakis serdült, tsaládalapításra képes ifjaknak szól, így megkérünk minden tizenkét éven alulit, húzzon haza az bélbe.
Mögö: - Máskülönben letsapattatik az feje.
Virtus: - Akkor most evezzünk mély vizekre! Ha már az randin vagyunk, miről szabad beszélnyi az hölgynek?
Mögö: - Hát időjárásról. Esetleg, ha az szépapja es jelen van, akkor tsatákról es.
Kálmán: - Igen. Sajnos még én sem mertem vala soha ennél tovább menni. Szar egy kor ez, Isten bocsássa meg vala, így nem lehet kult műsort készítenyi, mert nincs miről beszélnyi...
Virtus: - Való igaz. S mivel az üzenet hordó apród es kettészakadt az technikus pallosa által, több üzit nem áll módunkban elfogdni máma. Ez volt vala az műsor, melybe még Mária Terézia es belepirulna, ha már megszületett volna.
- Tinódi száma szól, miközben a három műsorvezető pukedlizik és bevonul a várba. A közönség haza indul és még órák múlva is felidézik a műsor legvidámabb pillanatait.

Köszönjük M. Csabának, várjuk a további élménybeszámolókat, fiktív sztorikat, mindent, ami a műsorral, vagy velünk kapcsolatos, és megosztanátok másokkal - ez a honlap a Tiétek is.
Ide lehet karcolgatni: hotelvegtelen@radioq.hu


-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 13

2010.12.08. 00:06:45
a film mikor jön ki??:D
12. Jude
2010.12.05. 21:16:45
Nagyon-nagyon jó írás! Élvezet volt olvasni! :)
11. LiLee
2010.12.05. 17:51:18
M. Csaba: Te nyertél. :) Ilyen lexikális tudással és történelmi ismeretekkel szemben fegyvertelennek érzem magam. Kénytelen leszek átértékelni és felfrissíteni csekélyke tudá
10. NoSema
2010.12.05. 16:16:17
Úrinő nem mond ilyet tudom, de ez beszarás.
2010.12.04. 19:52:42
LiLee: aranyos lánynak tűnsz, nem szívesen mondok ellent, de a kultúra- és a saját szavahihetőségem érdekében most kénytelen vagyok. Pannonius a király fennhatósága alatt működő, Kultúrális Minisztérium által évekig üzemeltetett, akkori Új Magyar Országimázs project keretében, uniós pénzből, egy brain-storning csapattal együttműködve írta a mű-vidám verseit, azt az érzést sugallva, hogy szólásszabadság van. Utolsó éveiben a saját hazugságaitól megcsömörödött és keserű Pannonius bácsi így valott egyik versében: Lazsmakoló szép galabok / Mert csak nekik lehet, / Irigykedve nézünk lentről / Szomorú emberek. / Amit írtam, hazugság volt, / Hogy milyen jó it
8. LiLee
2010.12.04. 17:34:57
Hajh, azok voltak ám a szép idők!
Viszont azzal azért vitatkoznék, hogy nem volt miről beszélgetni a szemérmes lovagoknak, hiszen már Janus Pannonius is írt pajzán versikéket: link
Mögö biztos szívesen hivatkozna rá, megcsillogtatva irodalmi mí
7. hal
2010.12.04. 13:43:55
Eldobom a sisakom, hajadonfött tisztelgek, e nemes trubadur énekének. )
6. Viora
2010.12.04. 10:03:34
Le az fejfedővel, ez dicső munka volt!
2010.12.04. 09:41:35
Újabb kiváló stílusgyakorlat M. Csaba pennájából. Vitézi és igen m
4. Jolika
2010.12.03. 19:07:59
Ez tényleg nagyon kurvajó, de én azért már szobatiszta vagyok, és nem rondítok magam alá, nem úgy, mint egy
3. MG
2010.12.03. 17:17:32
Beszartam. Ez nagyon ott van.
2. blabla
2010.12.03. 14:58:41
Grat, ez nagyon zsír lett.
1. LP fan
2010.12.03. 12:15:18
Ez tetszik:D Szép volt Csaba..xD